Дуже часто промовчати — означає погодитися, немов немає що заперечити. У цьому випадку мовчати не можу й не буду.


Коментар міністра інфраструктури України В. Омеляна, в якому він заявляє, що «МОТОР СІЧ» виробляє чудові двигуни для вертольотів, але авіаційні потребують істотної доробки для того, щоб літаки Антонова могли гідно конкурувати на зовнішніх ринках», шокує не тільки вітчизняних, а й зарубіжних авіаційних фахівців. Дуже погано, що пан міністр не знає, що двигуни і для літаків, і для вертольотів називаються авіаційними, а українські «Руслани», «Мрії», а також усі літаки Антонова обладнані українськими маршовими (основними) і допоміжними двигунами та понад 50 років успішно експлуатуються в багатьох країнах світу, зокрема й у складних кліматичних умовах.


Я не раз запрошував міністра інфраструктури України та фахівців міністерства для ознайомлення з виготовленням авіаційних двигунів і новими зразками авіаційної техніки, але досі відповіді не отримав.


Хочу звернутися до Прем’єр-міністра України В.Б. Гройсмана.


Шановний Володимире Борисовиче! Ще раз пропоную Вам направити деяких міністрів пройти початковий курс навчання економіки українських підприємств.


Запрошую Вас, пане міністре інфраструктури України, відвідати АТ «МОТОР СІЧ» і ДП «Івченко-Прогрес» з ознайомлювальним візитом. Упевнений, після цього Ви станете справжнім українським міністром.


Народний депутат України Вячеслав БОГУСЛАЄВ.