Переможці фестивалю-конкурсу «Золотий птах» для дітей та молоді з особливими потребами, повернулися додому після участі в ювілейному ХХ Міжнародному пісенному фестивалі «Чехочинські творчі зустрічі», де вони представляли Україну. Захід організував Фонд ініціатив для людей з обмеженими можливостями «PRO OMNІDUS» (Республіка Польща).


Два тижні в польському місті Чехочинек пролетіли дуже швидко за щоденними заняттями з інструкторами з вокалу та концертами. Два дні змагань в літньому театрі «Мушля», спів під оркестр Артура Грудзінського надовго залишаться в пам’яті юних учасників. Привітали юних колег відомі польські виконавці — гурт «Feel» з Петром Купічем та скрипалька Магдалена Шиманська.
Закінчився фінальний концерт яскравим шоу.


Українські діти отримали нагоду побувати в Польщі завдяки організаторам фестивалю-конкурсу «Золотий птах» ГО «Центр «Культурна стратегія - ХХІ», торговій марці «RUTA» та культурному центру «Галерея - ХХІ», засновниці фестивалю, дизайнеру TM «RUTA» Людмилі Бушинській.


Команда з м. Кропивницький отримала підтримку для поїздки від Благодійного фонду Ярослава Бублика та голови Спілки вірмен України в Кіровоградській області Тіграна Хачатряна.


Ельміра НЕБЕСНА, голова Кіровоградської обласної організації інвалідів «Народна академія творчості».

 


На знімку: на фестивалі в Чехочинеку.

 

Фото надано автором.