За минулу добу (дані на 08.08) бойовиків 61 раз обстріляли позиції ЗСУ, застосовуючи важку артилерію й бронетехніку, говориться у зведенні прес-центру АТО. Загострення спостерігається по всій лінії розмежування. Активізувалися ворожі ДРГ й безпілотники.


Крім безперервних поставок техніки й «кадрів» на окуповані території Донбасу, РФ продовжує стягувати свої війська до українського кордону. Це робиться під виглядом навчань, щоб показати всю міць російської армії й відповісти НАТО на «посилення» у східному регіоні. Така офіційна риторика Кремля. Поки «великий брат» стискає нас в своїх мілітаристських обіймах, в Україні й у світі ведуться дискусії на тему, наважиться Путін на широкомасштабний наступ, а, по суті, відкриту війну проти України, чи ні?


Аргумент сили — очевидний. І за законами театру (у тому числі воєнних дій), рушниця, що висить на стіні, у третьому акті має вистрілити...


Тим часом, без припущень і конспірології за фактами, що ми маємо на сьогодні біля наших кордонів? Ставлять запитання аналітики групи «Інформаційний спротив». І відповідають, оперуючи фактами, оприлюдненими й РФ, і нашою розвідкою.


«На сьогодні ЗС РФ сформували в Південному окрузі 4 дивізії й 9 бригад у зв’язку з, увага, посиленням загрози з боку України. З 9 бригад 2 є ракетними з наявністю на озброєнні ОТРК «Іскандер», при цьому вони не включені до складу дивізій.


Також біля кордонів з Україною з’явилися 2 нові дивізії, а саме 150-та стрілецька Ідрицько-Берлінська й дивізія ППО, розгорнута на окупованому півострові Крим, що має на озброєнні комплекси С-400. Крім цих двох нових дивізій, також є й дві, постраждалі від феєричних реформ табуреточника Сердюкова й нині спішно посилювані.
По суті, Кремль активно зайнятий створенням біля південних кордонів 20-ї армії, тоді як північні рубежі України перебувають під прицілом частин 1-ї гвардійської танкової армії, якій усього рік!


У свою чергу під Смоленськом з’явилася ще одна нова дивізія — 144-та мотострілецька, що складається з танкового, ракетного, артилерійського й трьох мотострілецьких, а також одного полку ППО.


Погіршення економічного клімату в Росії? Зниження рівня життя громадян? Кого це турбує — на 2016-й намічено проведення 4000 навчань і різних заходів у ЗС РФ! В 2015-му витрати на озброєння зросли більш як на 48% і становлять 5,5% від і без того зубожілого ВВП країни.


Так, можливо, економічна криза й занурить Росію в епоху Середньовіччя, а гонка озброєнь стане контрольним пострілом у голову. Але, враховуючи риторику влади й російських ЗМІ, наратив, щоденно нав’язуваний суспільству, до цього самого пострілу в голову матимуть пролунати постріли всіх тих сотень і тисяч гармат, що поставляються в новостворені полки, бригади, дивізії й армії. І якщо адекватно оцінювати ситуацію, то найбільша концентрація всього цього смертоносного добра — саме біля кордонів України».


Тим часом у штабі АТО заявляють, що готові адекватно реагувати на будь-який розвиток подій...