Будівництво нового вантажного термінала розпочали в херсонському аеропорту, що має статус міжнародного. Приміщення під нього площею у 290 квадратних метрів обладнають системами відеоспостереження та пожежної сигналізації, щоб воно відповідало світовим нормам безпеки для таких об'єктів.

 

Директор КП "Херсонські авіалінії" Григорій УСИК каже, що новий термінал коштуватиме підприємству понад чотириста тисяч гривень, але він спроможний приймати до сорока тонн транзитних вантажів на добу. А це -- додаткові надходження і на рахунки підприємства, і до державної скарбнички у вигляді платежів за "розмитнення" товарів. До речі, вони й так чималі: за даними прес-служби ГУ ДФС Херсонщини, тільки з початку нинішнього року митне оформлення щоденних міжнародних авіарейсів за маршрутом Херсон – Стамбул -- Херсон (його послугами за цей час скористалися 36169 пасажирів) поповнило бюджет на 29 мільйонів 167,9 тисяч гривень.

 

Новий сертифікований вантажний термінал в аеропорту має запрацювати уже наприкінці вересня -- на початку жовтня 2016 року.

 

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.

 

Херсон.

 

Голос України