Село Рогізне, що в Демидівському районі на Рівненщині, із його семи сотнями теперішніх жителів, бере своє літочислення з першої половини XVI століття. За цей час воно було свідком багатьох історичних подій, пізнало розбудову і розруху, прославилося щирим, патріотичним та працелюбним людом. Усе це увійшло в книжку "Історія Рогізного єднає покоління", авторами якої стали місцеві краєзнавці Сергій ЩЕРБАТЮК та Марія ГАХ.

 

На презентацію книги (на знімку), що відбулася у сільському Будинку культури, зійшовся чималий гурт рогізненців. Були тут і старожили, про життєвий шлях яких теж сказано на сторінках часопису. Загалом книга, у якій, окрім текстового матеріалу, є чимала добірка ілюстрацій, документів, фотографій, викликала значний інтерес у читачів, адже її головна тема -- це, за словами авторів, рідна земля, що століттями дає наснагу тутешнім людям.

 

З'явилася друкована історія села Рогізного завдяки перемозі місцевої громади у конкурсі міні-грантів Рівненської обласної організації Українських бібліотечних асоціацій. Допомогли матеріально у виданні місцеві фермери та сільгосппідприємства.

 

Євген ЦИМБАЛЮК,
краєзнавець.

Фото автора.

 

Млинів Рівненської області.

 

Голос України