Це переконливо довели українські олімпійці, котрі здобули одразу дві медалі. «Срібло» дісталося 23-річному Сергієві Кулішу (на знімку) з Черкас у стрільбі з малокаліберної гвинтівки (10 м). Наш спортсмен протягом певного часу навіть лідирував. Потім, щоб потрапити до чільної трійки, йому довелося поборотися з Абгінавом Біндрою з Індії. Сергій здобув 10,5 очка в очному поєдинку, а суперник — 10.

 


Була й «срібна» перестрілка. Особливо приємно, що Куліш узяв гору над росіянином Маслєнніковим. А от на боротьбу за «золото» з італійцем Нікколо Кампріані трохи забракло сил.


«Я намагався поводитися, як на звичайних змаганнях, стримував емоції. Не думав про олімпійську медаль, а працював у звичайному режимі, щоб уникати помилок. Одне слово, робив свою роботу, намагаючись виконувати завдання, які переді мною поставили напередодні цього важливого старту», — сказав новоспечений олімпійський призер.


Це перша медаль України на Іграх-2016 і сьома в історії незалежної України в кульовій стрільбі. Отже, початок покладено.


***


Приємно, що естафету не забарилися підхопити наші славні шаблісти. Звичайно, ми сподівалися на «золото» Ольги Харлан (на знімку) з Миколаєва. Але в півфіналі вона в гострій боротьбі поступилася майбутній чемпіонці.

 


Приємно, що наша чарівна спортсменка, в активі якої є вже дві олімпійські нагороди — золота з Пекіна-2008 і бронзова з Лондона-2016, не опустила руки і билася до кінця, вигравши втішний фінал. І її бронзова відзнака, без перебільшення, на вагу золота.


«Я неймовірно щаслива, здобувши цю медаль. Хоча ми з наставниками розраховували трохи на інше. Щиро вдячна всім своїм тренерам. Я дуже схвильована, зовсім не очікувала такої підтримки і від бразильських уболівальників, — сказала Оля. — Розуміла, що повинна обов’язково здобути медаль. От і виграла «бронзу». Але змагання в Ріо ще не завершилися, попереду командний турнір, боротимемося до кінця».


Вік Ольги Харлан (25 років) дозволяє їй узяти участь і в Олімпіаді-2020 в Токіо. Можливо, вона принесе їй більший успіх в індивідуальній першості. Утім, у нашої фехтувальниці вже є фантастична колекція нагород. Вона — чотириразова чемпіонка світу, семиразова чемпіонка Європи, переможниця І Європейських ігор, багатьох етапів Кубка світу. І це ще не весь перелік!..


Фото www.rіo2016.com.