Протягом усього декількох днів співробітники СБУ у взаємодії із представниками Національної поліції, прикордонниками та працівниками державної фіскальної служби України запобігли контрабандному переміщенню через російсько-український кордон партії товарів і припинили функціонування нелегальної бази оптової торгівлі нафтопродуктами. Крім того, під час збуту наркотичних речовин затримали співробітника поліцейського батальйону спеціального призначення ГУ НП у Луганській області.


За попередньою оцінкою, загальна вартість контрабандного вантажу, підготовленого для незаконного переміщення в РФ, становить 3 млн. грн. Зловмисники зберігали його в гаражі на промисловому майданчику в селі Новобіла Новопсковського району. Правоохоронці встигли вчасно: до контрабанди були підготовлені генератор «KOHLER», асинхронний двигун, велика кількість запчастин до сільськогосподарської техніки, біологічні харчові добавки вітчизняного й закордонного виробництва тощо. Вони були вилучені, і нині встановлюються особи, причетні до організації контрабандного каналу.


У Рубіжному співробітники СБУ й Державної фіскальної служби припинили функціонування нелегальної бази оптової торгівлі нафтопродуктами. Об’єкт розміщався в одному з допоміжних приміщень колишньої автобази в промисловій зоні міста. Зловмисники закуповували паливо на чорному ринку в сусідніх районах і мікроавтобусом УАЗ транспортували в Рубіжне. Для цього вони оснастили салон п’ятьма 200-літровими бочками й саморобною помпою для закачування ПММ. Дизельне паливо реалізовувалося водіям вантажівок і сільгосптранспорту за нижчими цінами, ніж на АЗС. За місяць ділки збували майже 16 тонн дизпалива. Під час обшуку правоохоронці вилучили на нелегальній нафтобазі приблизно 7 кубометрів нафтопродуктів сумнівного походження, саморобне обладнання для перекачування палива й гроші, виручені від чергової реалізації товару. Організатори незаконного бізнесу встановлені, а джерело походження палива з’ясовується.


Навесні поточного року в поле зору Служби безпеки потрапив один співробітник поліції. Оперативники спецслужби встановили, що він систематично збував наркотичні засоби й психотропні речовини місцевим жителям.

Правоохоронці провели чотири оперативні закупівлі, під час яких підтвердили причетність цієї особи до збуту марихуани й амфетаміну. Під час обшуку за місцем проживання в поліцейського вилучена сировина рослинного походження, а також обладнання і хімічні реактиви, які зазвичай використовуються для виготовлення амфетаміну. Поліцейський постане перед законом.

Луганська область.