Акція під адміністрацією Президента «Не кидай своїх» — за участю народного депутата, колишньої бранки Кремля Надії Савченко, дружин і матерів наших в’язнів — викликала неоднозначну реакцію у політикумі та суспільстві. Нагадаємо, Надія Савченко і декілька учасниць, які вимагають від влади прискорити процес визволення полонених, оголосили про голодовку.

 

 

«Навряд чи хлопці, що зараз в полоні, зрадіють, якщо дізнаються, що їхні мами і дружини прийняли рішення голодувати... Знаю, у бранців і так рветься серце, що рідні не можуть їх обійняти, що вони так довго чекають і борються, краються, нервують, переживають, плачуть днями і ночами, підтримують, нагадують, телефонують, шукають вихід, збирають по зернинах інформацію про заручників, готові на все заради їх звільнення...» — відреагувала на своїй сторінці у Фейсбуці Перший заступник Голови Верховної Ради, Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях, представник України у робочій підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.


Унаслідок певної акції під АП, зазначила Ірина Геращенко, кілька нещасних жінок прийняли рішення голодувати... «Якби це хоч якось допомогло у звільненні хлопців, за яких ми б’ємося... Якби це хоч якось розтопило серця тих, в кого ключі від в’язниць заручників... Очевидно, що ні. Як на мене — це безвідповідально і жорстоко втягувати родини заручників у подібні авантюри. Так використовувати їх відчай».


Перший заступник Голови Верховної Ради переконана, що треба умовити мам і дружин повернутися додому, оскільки їм потрібні сили і витримка, аби дочекатися своїх рідних. «Робимо все, щоб звільнити хлопців. І якщо певні деталі не можна говорити до моменту звільнення — це не означає, що робота не ведеться», — додала Ірина Геращенко.