Нині розробляється стратегія, яка дасть змогу повернути втрачений потенціал зрошуваних земель, і не лише на території Херсонщини. Тобто збільшити врожаї втричі. А це внутрішній валовий продукт, створення нових робочих місць, інвестування в переробну галузь. Це дуже великий поштовх для всієї економіки країни. На цьому під час прес-конференції «Кримськотатарська автономія на території Херсонщини: міф чи реальність?» наголосив народний депутат Сергій Хлань.


За його словами, нині на Херсонщині 293 тис. га зрошуваних земель, але потенціал — це півмільйона гектарів. Проте реалізувати його можна лише завдяки державній підтримці, співпраці з міжнародними партнерами.


Під час прес-конференції було презентовано інвестиційний, аграрний, туристичний, культурний потенціал Херсонщини, розказано про її здобутки.


Майже чверть століття до Херсонщини ставилися як до другорядного регіону. Проте з початком російської агресії ситуація змінилася докорінно. Нині Херсонщина — це форпост усієї України, наголосив голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв.


Водночас представники області розвіяли міф про створення кримськотатарської автономії на території регіону. За словами голови ОДА, такі заяви лунають в ефірах пропагандистських російських каналів, на кшталт «Лайфньюз». Проблема полягає і в тому, що третина області, яка межує з Кримом, не покрита українським мовленням. Щоправда, Андрій Гордєєв запевнив: робота з вирішення цього питання триває. Уже виділено землю для будівництва вежі, яка покриватиме українським продуктом частину Херсонщини та АРК: «Для будівництва такої вежі вже відведено землю, і найближчим часом її буде побудовано».


Вл. інф.