Сьогодні, 10 серпня, продовжиться слухання апеляції, яку подали адвокати екс-лідера Партії регіонів Олександра Єфремова, намагаючись змінити запобіжний захід для свого підзахис-ного.


Як уже повідомляв «Голос України», 1 серпня Печерський райсуд столиці задовольнив клопотання ГПУ й застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці, до 28 вересня 2016 року, без права внесення застави.


Генеральний прокурор України Юрій Луценко в інтерв’ю одному з телеканалів заявив, що злочини, які інкримінують пану Єфремову, не передбачають іншого запобіжного заходу, крім арешту.


Нагадаємо, 30 липня Єфремова було затримано в аеропорту «Бориспіль» під час спроби вилетіти до Австрії. За даними ГПУ, його підозрюють у незаконному заволодінні компанією «Луганськвугілля», у здійсненні дій з метою зміни кордонів України та у сприянні терористичній організації «ЛНР».


7 серпня Юрій Луценко повідомив, що в рамках справи Єфремова було затримано колишнього народного депутата від Партії регіонів луганчанина Володимира Медяника. А 8 серпня суд виніс постанову про тримання його під вартою на два місяці. Як заявив на засіданні в Печерському суді Києва прокурор Павло Кожухівський, Медяник уже намагався виїхати до окупованого Криму, і якщо до нього не застосувати нині запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, то він втече.


Екс-регіоналові інкримінують практично ті самі статті, що й Єфремову: створення терористичної організації «ЛНР, зазіхання на територіальну цілісність України та причетність до організації в 2014 році в Луганську так званого референдуму.


— І це не останнє затримання, — анонсував Юрій Луценко. — У нас є достатньо доказів проти цілої групи осіб, які замахнулися на свою власну державу...