Народний депутат України Олексій Гончаренко (на знімку) вважає, що Росія напала на Грузію не тільки тому, що Грузія відновлювала свою територіальну цілісність. Про це повідомляє прес-служба «Солідарність» — БПП. «Зла і злиденна Росія не могла пробачити «грузинського дива», грузинських доріг і грузинської молоді, яка суцільно розмовляє англійською і природним чином забуває російську. Після грузинських подій усім стала зрозуміла нехитра кремлівська тактика насильницького утримання країн колишнього СРСР у своїй гнилій орбіті, випробувана в Нагірному Карабаху та Придністров’ї», — зазначає народний депутат.

 

 

Парламентарій упевнений, що проблема Російської Федерації в тому, що після розпаду Радянського Союзу вона не змогла сформувати свою ідею, а разом з нею і ядро м’якої сили, здатне привабити до себе сусідів. «У результаті вийшла імперія без місії, відсутність якої Кремль намагається компенсувати іржавою ядерною дубиною і бандитськими військовими спецопераціями. Подібно божевільному, Путін отруєною голкою інфікує кремлівською гангреною прилеглі території, наповнюючи їх зброєю, грішми, відморозками, горілкою та наркотиками. У підсумку, хвороба, яка спалахує, позбавляє організм інфікованих країн повноцінного існування та розвитку. Щоб продемонструвати контроль над сусідніми державами, Кремлю досить зімітувати контроль над ураженими територіями на потіху свому совковому православному електорату», — каже Олексій Гончаренко.


Політик також наголошує, що міжнародний тиск на Росію поступово наростає і послаблює її імунітет. «Що далі, то ближче момент, коли адепти розрухи і занепаду заповнять саму Росію і вона сповна сьорбне всіх бід, на які прирікала своїх сусідів протягом останніх десятків років. Той, хто сіє вітер, повинен бути готовий до бурі», — додає Гончаренко.