Майже півсотні представників добровольчого батальйону ОУН провели пікет під стінами Управління Служби безпеки України. Вони протестували проти затримання трьох бійців їхнього батальйону, котрим інкримінують підготовку терактів на залізниці. Учасники пікету висловили підтримку затриманим і заявили, що звинувачення проти них неправдиві та розцінили їх як «політичні репресії».

 


Тим часом у прес-центрі СБУ повідомили про виявлення та затримання п’ятьох членів терористичної групи, яка планувала одночасно підірвати залізничні колії на трьох різних напрямках від обласного центру. «Одного з терористів було затримано під час закладання вибухівки на мосту біля села Дубляни Львівської області. Він намагався чинити опір і відкрив стрілянину. У результаті поранено одного співробітника СБУ. Правоохоронці поранили та затримали зловмисника», — зазначили у прес-центрі СБУ. Нині життю офіцера та терориста нічого не загрожує.


Під час проведення обшуків співробітники спецслужби вилучили у затриманих велику кількість вогнепальної зброї, вибухівки та комплектуючих для її виготовлення. Тривають обшуки та інші слідчі дії.

Львів.


Фото Євгена КРАВСА.