— Принести перемогу Україні на Іграх — неймовірно, — сказала перед поєдинком третього раунду проти самої Серени Вільямс українка Еліна Світоліна. І те, що здавалося неймовірним, стало реальністю.
Наша 21-річна співвітчизниця переконливо (6:4, 6:3) здолала легендарну американку, в активі якої лише 70 (!) титулів WTA в одиночному розряді, у серії Великого шлема (відкриті чемпіонати Австралії, Франції, США і Вімблдон) — 38 (!). Заробила дівчина чесно протягом кар’єри майже 81 мільйон доларів призових.
В активі 34-річної американки — чотири золоті олімпійські медалі. Зрештою, вона — чинна перша ракетка світу.
Перед цим суперниці чотири рази зустрічалися на корті. І щоразу гору брала Вільямс. Вона і зустріч у Ріо почала потужно. Взяла всі чотири розіграші на своїй першій подачі. Була близькою до того, щоб узяти і першу подачу українки, але та вистояла.
А згодом послідував брейк, і Світоліна вийшла вперед. Щоправда, американка відповіла тим самим. Після цього тенісистки брали свої подачі, поки за рахунку 3:3 Еліна не зробила ще один брейк. Своєї переваги вона вже не впустила — 6:4.
Другий сет Вільямс знову почала з гейму «під нуль». Еліна відповіла виграною своєю подачею та черговим брейком, після чого навіть пішла у відрив — 3:1. Однак Серена зібралася та повернулася у гру — 3:3. І, як виявилося, то була її остання виграна подача. Світоліна взяла чужий гейм, а потім всуху і свою подачу — 5:3.
Американка явно занервувала, ледве не плакала. Чим і скористалася Світоліна, завершивши поєдинок брейком — 6:3.
Протягом години та 12 хвилин, які тенісистки провели на корті, Вільямс реалізувала два брейк-пойнти та виконала п’ять подач на виліт, припустившись вісьмох помилок при подачах. Світоліна відзначилася п’ятьма брейками та двома ейсами, здійснивши таку саму кількість подвійних помилок.
Побажаємо Еліні зберегти таку концентрацію і в наступному своєму поєдинку проти сильної і досвідченої Петри Квітової з Чехії.


Фото www.rіo2016.com.