Футбол. Матч за Суперкубок УЄФА. 9 серпня.


«Реал» (Іспанія, Мадрид) — «Севілья» (Іспанія). 3:2. Голи: Асенсіо, 21, Франко Васкес, 41, Коноплянка, 72 (п), Рамос, 90+3, Карвагаль, 120.
«Реал»: Касілья, Карвагаль, Варан, Рамос, Марсело, Ковачич (Родрігес, 73), Каземіро, Іско (Модрич, 66), Лукас Васкес, Мората (Бензема, 62), Асенсіо. Тренер — Зінедін Зідан.
«Севілья»: Ріко, Парега, Каррісу (Рамі, 51), Колодзейчек, Кієтаке, Іборра (Краневіттер, 74), Франко Васкес, Н’Зонзі, Феррейра, В’єтто (Коноплянка, 67), Вітоло. Тренер — Горге Сампаолі.
Вилучено Колодзейчека, 93 (два попередження).
Рефері — Мілорад Мажич (Сербія).
Тронгейм (Норвегія). «Леркендаль». 21 850 глядачів. 10 градусів. Дощ.
Від «Севільї» вимагалося зовсім мало — витерпіти і вистояти лише хвилину компенсованого часу. А тоді — бери в руки Суперкубок і святкуй перемогу на здоров’я. Але таке можливо було б з якимось іншим конкурентом. З «Реалом» це, як правило, не проходить. Зупинити його шалений тиск мало кому вдається.
Сам поєдинок у цілому вийшов захопливим і став по-справжньому дзвінкою увертюрою до європейського сезону. Можна стверджувати, що порадували обидва суперники. «Севілья» вирішила на старті діяти спокійно, а от «Реал» був емоційний. В його лавах виділялися майже всі гравці, особливо молодь. А найреактивнішим був Асенсіо. Саме він відкрив рахунок. Величезна перевага «Реала» і цей гол заспокоїли мадридців. Натомість «Севілья» прокинулась і згадала про свої найкращі якості, насамперед уміння бути вольовим колективом.
Почався гострий і відкритий футбол. А наприкінці тайму «Севілья» навіть іще додала темпу, зрівнявши рахунок. Продовжила вона гнути таку лінію й після перерви, а «Реал» не міг стабілізуватися, перебуваючи в полоні зайвих емоцій. Тоді особливо відчувалася відсутність окремих його лідерів. Як наслідок — другий гол «Севільї», який поставив королівський клуб на край прірви.
Що там казати, нам було дуже приємно, що пенальті, призначений у ворота мадридців, упевнено і ефектно реалізував наш Євген Коноплянка, котрий щойно вийшов на заміну. Хоча і тоді десь у глибині душі прихильників «Севільї» ворушився сумнів у тому, що вона витримає це ігрове божевілля.
І мадридці не були б самі собою без потужної вольової складової. Тепер уже їхні опоненти трохи злякалися й намагалися огородити свої ворота щільною оборонною стіною. «Реал» щосили в неї стукався, а пробив на останніх секундах зусиллями досвідченого Рамоса.
Звичайно, перехід у додатковий час засмутив футболістів «Севільї», які ще й у меншості залишилися. Отак до останнього вони просто відбивалися від шквалу настирних і загрозливих атак «Реала». І він, зрештою, дотиснув опонента, забив третій м’яч, котрий відмінив можливу нервову серію пенальті.