Днями народні депутати Марія Іонова та Ірина Луценко зустрілися з міністром соціальної політики Андрієм Ревою. Говорили про Національний план дій, Стамбульську конвенцію, державну політику щодо родини, реформування інтернатних закладів, матерів-одиначок, підвищення соціальних стандартів, зокрема, підвищення мінімальної заробітної плати, оптимізації соціальних виплат, проблеми ВПО, покращення системи реабілітації та лікування учасників АТО.


«Жінки — це 54 відсотки потенціалу України, який важливий для забезпечення миру та стабільності в нашій державі. Хоча попереду ще багато роботи, Національний план дій «Жінки, мир, безпека» є початком діалогу і відкритого обміну думками щодо численних перешкод, що постають перед жінками сьогодні, та вказує на важливий перший крок у пошуку розв’язання цих завдань», — поділилася Марія Іонова у коментарі «Голосу України».

 


А з координатором системи ООН, постійним представником ПРООН в Україні Нілом Вокером Марія Іонова (на знімку) поділилася враженнями про свій недавній візит на Донеччину і ситуацію в зоні АТО, про проблеми та потреби місцевих мешканців, переміщених осіб та місцевих органів влади. Пан Вокер розповів про допомогу, яку ПРООН надає місцевим мешканцям — як у зоні, прилеглій до АТО, так і на непідконтрольних територіях. Співрозмовники були одностайні: є гостра необхідність, окрім прямої гуманітарної допомоги, забезпечити умови для адаптації переміщених осіб, сприяти навчанню, працевлаштуванню ВПО. Крім цього, сторони домовилися докласти зусиль для поліпшення співпраці структур ООН із українським парламентом, урядом та місцевими органами влади.


Фото зі сторінки Марії Іонової у Фейсбуці.