Юрій Луценко обіцяє нові затримання у справі екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка. Таку інформацію він оприлюднив учора в столиці на брифінгу. За його словами, військові прокурори та експерти провели дослідження схем виведення коштів незаконного перерахування ПДВ, яке організувала група Клименка.


«Було затримано заступника начальника Державної податкової адміністрації пана Головача. Учора він був судом заарештований з можливою заставою 200 мільйонів. На таку суму було ним підписано документ щодо незаконного нарахування ПДВ фіктивним структурам», — сказав Генпрокурор.


Також Ю. Луценко розповів ЗМІ про розслідування справи стосовно екс-регіонала Олександра Єфремова. «Згідно з доказами, ця людина відкрила двері до війни. Я в цьому переконаний. Це докази, які надали слідству різні люди... Є факти від різних осіб, і не тільки від Володимира Ландика. Він (В. Ландик. — Ред.) дав достатньо доказів, але не напряму на О. Єфремова. Він особисто не був свідком дій чи вчинків Єфремова, а каже лише про наслідки його дій. Це також доказ, але непрямий. Однак у нас є прямі докази людей, які особисто бачили дії або заклики Єфремова до державної зради», — повідомив Генпрокурор.


Юрій Луценко заявив на брифінгу і про серйозний прогрес у розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета, однак зазначив, що ці дані не є публічними. «Мені багато про це відомо, але я не можу поділитися. У нас є серйозний прогрес у розслідуванні, але він не є публічним», — підсумував Генпрокурор.