Завершився проект «Змінимо країну разом! Децентралізація: нові можливості», головним завданням якого стало вивчення позитивних прикладів децентралізації в Україні та обмін досвідом у розвитку сільських територій під час тижневої поїздки зі сходу на захід України. 


Учасниками цього проекту були 50 луганських активістів, а це — сільські голови, представники об’єднаних територіальних громад, райдержадміністрацій, міські голови, керівництво облдержадміністрації Луганської області.

Вони проїхали всю Україну, відвідали об’єднані територіальні громади Полтавської, Вінницької, Хмельницької, Тернопільської, Львівської та Закарпатської областей і мали можливість перейняти їх досвід. Головними темами для обговорення були нові можливості громад, розвиток сільських територій, співпраця з інвесторами, налагодження системи якісної освіти у громадах, поліпшення системи охорони здоров’я, бюджетні процеси, перспективи та розробка стратегічних планів. У кожній області гостям демонстрували найбільш цікаві перспективні та вже реалізовані проекти розвитку, ділилися найуспішнішими методиками та напрацюваннями.


Коментуючи результати проекту, голова Луганської облдержадміністрації — керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зауважив, що його метою було не лише вивчення практик та досвіду інших регіонів України в питаннях децентралізації місцевої влади. «Ми прагнемо показати Луганщину як українську землю, луганчан як українців і патріотів, які знають культуру та відкриті для нових ідей», — сказав він.

Луганська область.