Священики Волинської єпархії Української православної церкви відвідали дислоковану в Севастополі військову частину А0793 та кораблі Військово-Морських Сил України, що там базуються.

Голова інформаційно-просвітницького центру Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук у місті моряків не вперше — у 2004 році освячував корвет «Луцьк». Цього разу він і протоієрей Олександр Мазурак відслужили на кораблі молебень, окропили екіпаж і приміщення святою водою. На запрошення моряків священнослужителі побували ще на двох кораблях ВМФ України — «Хмельницький» та «Донбас», де також провели молебень і поспілкувалися з особовим складом. Для командирів військових кораблів «Тернопіль», «Славутич», «Придніпров’я», «Прилуки» священики передали святині з Єрусалима — святу воду, свічки, хрестики. Під час богослужіння над кораблями літали військові вертольоти.

«Рішення вирушити до Севастополя — підтримати військових — прийняли миттєво, — розповідає Валентин Марчук. — Сьогодні, дивлячись на молоді стривожені обличчя моряків, ми молилися, щоб милосердний Бог і надалі оберігав їх від усякого зла».

— На корвет ми прибули як миротворці та друзі, — зауважив протоієрей Олександр Мазурак. — Двічі на рік зустрічаємося з його командою, молимося і спілкуємося з моряками. Сьогодні відбулася особлива зустріч та щира молитва, сповнена віри та надії на мирне врегулювання складної ситуації в Криму.

Волинська область.

Отець Валентин (ліворуч) і отець Олександр серед екіпажу корвета «Луцьк».
 
Фото Валентина МАРЧУКА.