Служба автомобільних доріг Закарпатської області розпочала поточний ремонт автодороги Кольчине -- Лісарня -- Пузняківці в Мукачівському районі. Вона веде до рекреаційної зони, де розташована значна кількість курортних об'єктів, на які приїжджає багато туристів. Ремонт ініціював голова ОДА Геннадій МОСКАЛЬ, котрий домігся виділення з держбюджету необхідних коштів.

 

За його словами, ця дорога довжиною 23 кілометри не ремонтувалася двадцять років, бо чомусь мукачівська районна влада не звертала на неї уваги. Тепер виправлятимуть ситуацію, адже у цих місцях зосереджені одні з кращих курортних об'єктів області.

 

Паралельно проектувальникам поставлене завдання визначити можливість автодорожнього з'єднання Пузняківців із рекреаційним комплексом "Воєводине" в Перечинському районі. Відстань між ними -- лише сім  кілометрів, однак мандрівникам-автомобілістам доводиться робити гак, об'їжджаючи гори, у сотню кілометрів.

 

Ґрунтова дорога між Пузняківцями й "Воєводиним" прокладена давно, однак зараз по ній можуть проїхати тільки військові позашляховики, кажуть в облдержадміністрації. Будівництво нормального шляху (хай поки що й без асфальтового покриття) значно збільшить потік туристів і пожвавить економіку сіл двох сусідніх районів. І взагалі відкриє для подорожуючих дивовижної краси краєвиди.

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України