Валерій Ігнатенко з села Птича Дубенського району Рівненщини у січні нинішнього року підписав контракт на проходження військової служби і став бійцем 54-го розвідувального батальйону. Не раз брав участь у бойових діях у зоні АТО, щоразу успішно відбиваючи атаки найманців.

 

24 липня Валерій Ігнатенко опинився на межі життя й смерті внаслідок того, що міна, випущена бойовиками, вцілила просто в бліндаж. Відтак четверо бійців загинули одразу, а непритомного Валерія доставили у Дніпропетровську обласну лікарню імені Мечникова. У нього діагностували черепно-мозкову травму, проникаюче поранення грудної клітки, травматичний розрив легені, травми кінцівок. Головний лікар Сергій Риженко ось так прокоментував цей випадок: «Валерій, 36 років, ЗСУ. Вибухова хвиля відкинула на кілька метрів. Великий осколок, поламавши ребра, пробив легеню. Масивна крововтрата. Перелито майже три літри крові. Операція в Мечникова понад три години. Успішно».


Відбулася вже й повторна операція. Попереду ще одна — на голові. При цьому нехай не згасають віра та надія, що Валерій Ігнатенко стане на ноги і житиме довго-довго.


Тим часом Валерій уже прийшов до тями, упізнавши дружину Тетяну, яка приїхала до Дніпра підтримати чоловіка. А вдома на батька чекає ще й неповнолітній син.


Рівненська область.