Спортивна гімнастика. Після п’яти видів 22-річний уродженець Донецька, а нині киянин Олег Верняєв (на знімку) мав перевагу над чемпіоном Олімпіади-2012 у Лондоні японцем Когеєм Утімурою в 0.902 бала, але на поперечині втратив її й опустився на друге місце.

 


— Я радий тому, що є медаль, — сказав Олег.  — Яка вона — це інше питання. Працюватиму далі, в мене є ще фінали в окремих вправах.


Перед кожним підходом я не дивився ні на кого, не бачив, як хто працює, не бачив оцінок. Лише після того, як завершив виступ, зміг поглянути на результат, а так намагався відключатися від усього.


У принципі я задоволений виступами на всіх снарядах. Викладався повністю. Якщо поставили таку оцінку на поперечині, значить, знайшли, за що знизити бали. Я все зробив добре, тільки трохи змазав зіскок.


Знаю, що після кваліфікації сподівалися на моє «золото». І я зробив практично все, що було в моїх силах. Ми всі маємо радіти «сріблу», але не забуватимемо, що попереду інші фінали. Серед них є такі, де можна поборотись за «золото». До боротьби я готовий як ніколи.


Скільки судді поставили, стільки й заслужив. Як каже мій тренер Геннадій Сартинський: «Якщо зняли, виходить, є за що». Тепер здам допінг і поїду відпочивати в селище, завжди виконую цю процедуру по кілька разів. Усі думають, що я щось приймаю, але в нас у країні навіть грошей на ці препарати немає.


Я не можу все демонструвати на тренуваннях. Багато хто не розуміє, як я так виступаю. Вони дивляться на мене на заняттях, де я ніби валяю дурня. А на змаганнях я збираюся. Напевно, це дано Богом.


...Олег, маючи перед «турніком» запас в 9 десятих, виконав вправу без видимих огріхів. Таким хіба що можна назвати не зовсім вдале завершення. До українця судді були прискіпливіші, поставили 14.800 і відправили нашого гімнаста на друге місце. Можна скільки завгодно не погоджуватися з таким рішенням, але результат уже не змінити. Верняєв — володар «срібла» Олімпійських ігор. Хоч би як там було, для нас він залишиться чемпіоном. Хоча б тому, що став першим українцем (за часів незалежності), котрий завоював олімпійську нагороду в чоловічому багатоборстві.


Попереду в Олега ще чотири фінали, в одному з яких він буде головним претендентом на «золото». Ідеться про паралельні бруси — снаряд, який два роки тому приніс йому золоту медаль чемпіонату світу.


Фото www.rіo2016.com.