Польська діаспора в Україні засудила дії керівництва Криму та закликала нацменшини стати на захист нашої держави.
«Перед нашою державою стоїть загроза її суверенного існування. Сьогодні, як ніколи, потрібне наше єднання та взаємодопомога», — йдеться в оприлюдненій заяві обласного польського національно-культурного товариства «Полонія».
«На Кіровоградщині, як і скрізь в Україні, проживають багато національностей, і між ними немає політичного, мовного чи національного протистояння. Але, на жаль, є цинічні спекуляції навколо цих питань, які й стали приводом до протиправних сепаратистських дій більшості депутатів Верховної Ради Криму.
Ми, представники польської національної меншини Кіровоградщини, засуджуємо неконституційні дії нинішнього керівництва Криму, а також ганебну антиукраїнську позицію керівництва Російської Федерації, яке вдається до прямої військової агресії проти нашої держави, посягає на її незалежність і територіальну цілісність, — заявляють члени товариства. — Ми закликаємо всі національні меншини Кіровоградщини, незалежно від національності, стати на захист України. Бо вона у нас одна! Слава Україні!».
Підписав заяву голова обласного польського національно-культурного товариства «Полонія» імені Кароля Шимановського Олександр Полячок.
Кіровоград.