За останню добу (станом на 11.08) бойовики понад 60 разів застосовували зброю проти наших військових. За інформацією прес-центру АТО, найбільше обстрілів зафіксовано на маріупольському напрямку. Російські окупанти двічі гатили важкою артилерією по Водяному, 70 снарядів калібру 122 мм було випущено в бік наших укріплень. На ділянці фронту Мар’їнка—Широкине ворог вів вогонь із гранатометів, кулеметів і мінометів. На донецькому напрямку в районі Авдіївки терористи неодноразово відкривали мінометний, гранатометний і кулеметний вогонь.


Що нині відбувається на фронті, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район с. Піски): «Декілька годин у нас спокійно. Схоже, бойовики РФ проводять ротацію. Однак таке затишшя ненадовго. Постійно прилітають сюди різні подаруночки: міни 82-го та 122-го калібру. Учора нарахували більше десятка воронок. Вночі намагалася обійти наші позиції ворожа диверсійна група. Вони рейди здійснюють майже щоночі. Утім, не розумію логіки цих атак.

Адже за цей шмат землі ми вчепилися добре. Як результат — постійно змушуємо бойовиків втікати. Вони вже стільки людей тут втратили, що просто жах. На щастя, у нас всі живі та здорові. Додати нічого...».


Як повідомили в ГУР Міноборони, РФ продовжує постачати бойовикам зброю та техніку. «З Росії в напрямку Дебальцевого переміщено підкріплення для бойовиків — три 122-мм самохідні артилерійські установки «Гвоздика», три 152-мм самохідні артилерійські установки «Акація», а також п’ять вантажних автомобілів з артилерійськими боєприпасами», — зазначили в прес-службі силового відомства.