За останню добу (cтаном на 12.08) російські окупаційні війська понад 40 разів обстріляли позиції наших військових. За інформацією прес-центру АТО, на маріупольському напрямку збройні провокації із застосуванням 120- та 82-міліметрових мінометів, кулеметів великого калібру та гранатометів різних систем відбувались у Широкиному, Тарамчуку, Водяному та Павлополі. По позиціях у Березовому, Старогнатівці та Талаківці ворог відкривав здебільшого кулеметний вогонь. На донецькому напрямку з гранатометів, кулеметів та мінометів окупанти обстрілювали лінію оборони в районі Авдіївки та Луганського. На Луганщині наші позиції у Жовтому, Новоалександрівці, Новозванівці та Попасній потрапили під вогонь з гранатометів різних систем.


Яка ситуація на фронті, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — маріупольський напрямок, район Широкиного): «Обстріли не припиняються. Ворог гатить із важкої артилерії. Вночі по нашому опорному пункту стріляли мінами 122 калібру. Зранку нарахували понад 30 воронок. На щастя, ніхто з наших бійців не постраждав. Нині спокійно. Спостерігаємо за ними. Як тільки орки починають метушитися, вже знаємо: потрібно ховатися, оскільки буде обстріл. Снарядів окупанти не шкодують. Спеціально стріляють по посадках, полях. Основна мета — спричинити пожежу. Вони навіть міни начиняють горючими матеріалами. Однак ми до цього вже звикли. Тримаємося, оскільки іншого виходу немає...».


Як повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони, терористи планують масштабні провокаційні дії по всій лінії зіткнення на сході країни з подальшим обвинуваченням української сторони у недотриманні Мінських домовленостей. За даними розвідки, основні зусилля противника нині зосереджені на ротації та посиленні передових підрозділів, поповненні запасів матеріально-технічних засобів і боєприпасів та вдосконаленні фортифікаційного обладнання.