Заява Голови Верховної Ради України Андрія Парубія щодо нагнітання хвилі антиукраїнської істерії в Росії

 


Поширення фальшивих заяв ФСБ Росії щодо затримання нібито диверсійних українських груп, які начебто планували здійснити низку терористичних атак на цивільні об’єкти окупованого Криму, є свідомою провокацією російських спецслужб та складовою частиною гібридної війни.

 

Російська пропаганда використовує цей фейк для нагнітання чергової хвилі антиукраїнської істерії в Росії, а російська воєнщина намагатиметься використати його для посилення обстрілів української території та виправдання діяльності власних диверсійно-розвідувальних груп, які останніми тижнями дуже часто намагаються прорватися або просочитися крізь українські блокпости.


Росія вчергове захоплює українських заручників для продовження політичних торгів. Підтвердженням того, що ця провокація є частиною політичних ігрищ, є заяви очільників Російської Федерації про фактичну відмову представників Росії від проведення переговорів у Нормандському форматі.


На жаль, знову заручниками політики Кремля стали громадяни України. Ще належить з’ясувати, ким і яким чином вони були переправлені на територію Криму. Хоча мета цієї спецоперації очевидна — дискредитувати Збройні Сили України.


Провокація не вдалась. У підтасовані факти не повірив ніхто. Однак для всієї української влади та громади актуальним залишається питання негайного визволення з полону українських громадян, які стали черговими заручниками путінського режиму.