Рівненська ОДА клопотатиме перед Кабміном про запровадження адресної грошової допомоги замість пільгового проїзду у громадському транспорті. Такого висновку дійшли гуртом обласна влада, перевізники та громадськість під час обговорення шляхів вирішення питання перевезення пільговиків у транспорті (нині на Рівненщині перевозять дев’ять пільгових категорій пасажирів). Адже з початку року відшкодування за їхній проїзд повинне здійснюватися за рахунок місцевих бюджетів. Проте таких фінансових ресурсів вони не мають.

 

«Рівненська ОДА підтримуватиме соціально незахищені верстви населення. Однак потрібно розуміти і перевізників. Вони безплатно перевозять пільговиків, проте за це не мають жодного відшкодування. Тому така зустріч насамперед відбулася для того, щоб почути обидві сторони та вирішити, як зняти соціальне напруження між ними», — розповів начальник управління інфраструктури та промисловості Рівненської ОДА Федір Мисюра.


За словами одного з перевізників, транспорт якого курсує у тучинському напрямку, за півроку автобусами скористалися пільговики на суму 160 тисяч гривень. І це лише в один бік. Водночас, як розповів Федір Мисюра, до управління часто звертаються інваліди, які мають пільгу на перевезення у громадському транспорті, проте нею не користуються. Вони викликають «Інватаксі», на проїзд у якому пільг немає.


Тож присутні на зустрічі дійшли спільної думки, що єдиний шлях вирішення цього питання — надання населенню державної адресної допомоги: пільговику держава чи то доплачувала б до пенсії, чи то переказувала б на рахунок певну суму грошей на проїзд, яку він використовуватиме на власний розсуд.

Рівне.