Співробітники СБУ та Генпрокуратури затримали керівника та головного юрисконсульта полтавської філії ПАТ "Державний експортно-імпортний банк України". За даними правоохоронців, саме ці посадові особи вимагали й отримали від одного з бізнесменів неправомірну вигоду в розмірі 60 тисяч доларів "за продаж виробничих потужностей" розташованої в Полтаві бавовнопрядильної фабрики. Остання свого часу фактично перейшла у власність згаданого банку, перебуваючи там у заставі. Тепер, продаючи її, згадані державні банкіри знизили офіційну вартість фабрики на згадану суму хабара...

 

Обох зловмисників було затримано в центрі столиці під офісом нотаріуса, де оформляли ту вельми специфічну оборудку та передавали відповідний "гонорар" за неї. З урахуванням його суми та посад підозрюваних у скоєнні цього злочину за ознаками "хабарницької" статті кожному з них світить від 8 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Нагадаємо, що Полтавська бавовнопрядильна фабрика за радянських часів була найбільшим підприємством легкої промисловості Полтавщини, на ній працювали кілька тисяч осіб. Однак потім нові власники та інвестори використовували для виробництва тільки незначну частину площ. Водночас більшість її цехів та інших споруд продовжують перетворюватися на руїни.

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтава.

 

Голос України