Четверту медаль для України здобули наші шаблістки. Звичайно, ми сподівалися на вищі нагороди. Але і друге місце на Іграх — величезне досягнення.


Нагадаємо, на Олімпіаді-2008 в Пекіні українки були найсильнішими. Зі складу тієї «золотої» команди залишилася тільки уславлена Ольга Харлан — чотириразова чемпіонка світу і семиразова — Європи, переможниця І Європейських ігор. Й досі вона — головна дійова особа в нашому колективі.


До речі, вже у Ріо-де-Жанейро Ольга виборола бронзову нагороду в особистому турнірі. І в здобуття командного «срібла» зробила найвагоміший внесок.


«Шлях до цієї медалі був дуже довгим, для нас вона — мов золота, — сказала Оля. — Будь-яка олімпійська нагорода — золота. Це четверта медаль для нашої країни, і дуже важливо, що завоювали її ми. Сподіваюся, Україна нами пишається».


Дівчата можуть не сумніватися, що ми пишаємося ними.


У чвертьфіналі збірна України здолала шаблісток Республіки Корея — 45:40, у півфіналі — представниць Італії — 45:42. І лише в фіналі, на жаль, поступилася команді РФ, за яку виступали чемпіонка і срібна призерка поточних Ігор в індивідуальному турнірі.

 

 

Зліва направо: Ольга Харлан, Аліна Комащук, Олена Кравацька та Олена Вороніна.


Фото www.rіo2016.com.