За минулу добу (дані на 15.08) російські окупаційні війська 64 рази відкривали вогонь по наших позиціях, повідомляє штаб АТО.


На донецькому напрямку продовжують обстрілювати Авдіївку із великокаліберної зброї. Під її прицілом також українські опорні пункти в районі Світлодарської Дуги. Гаряче і на маріупольському напрямку. Тут гібриди активно застосовували бронетехніку. А на луганському напрямку в районі Новоолександрівки ворог намагався захопити опорний пункт сил АТО. Боєзіткнення тривало двадцять хвилин. Зазнавши втрат, супротивник відступив.


Одночасно супротивник продовжує концентрувати свої сили на Донбасі. «На південь від Донецька, між Олександрівкою і Оленівкою, фіксується нова артгрупа супротивника (2 вогневі батареї — 6 одиниць 122-мм САУ 2С1 «Гвоздика» і 6 одиниць 122-мм буксирувальних гаубиць типу Д-30/30А). Фіксувалися вогневі нальоти за участю цієї артгрупи по позиціях сил АТО в районі Новомихайлівки і селища Перемога. Ця артгрупа має 5 заздалегідь обладнаних вогневих позицій, які міняє після обстрілів (передова позиція в районі на південь від Кременця, інші — на схід від траси Маріуполь — Донецьк, а також на схід від залізничної станції Доля)», — повідомляє координатор групи «ІС» Дмитро Тимчук.


За його словами, на ділянці між Стилою і Тельмановим зафіксовано шість танків бойовиків на марші. Не менше танкового взводу в капонірах помітили і в посадках на схід від Петровського. Загалом на цій ділянці оперує танкова рота окупантів, розкидана по окремих опорних пунктах терористів.


А за даними Головного управління розвідки МОУ, Росія перекинула зенітно-ракетний дивізіон на окуповану територію Донбасу.


«Цей дивізіон пройшов підготовку в Ростовській області. Було оформлено документи прикриття, розроблено легенди для перебування в Україні. Така практика застосовується з початку збройної агресії», — заявив учора на брифінгу представник ГУР Вадим Скибицький.


За його словами, у складі дивізіону 168 осіб, 21 одиниця бойової техніки (у тому числі сучасні комплекси протиповітряної оборони) і 30 автомобілів.


«Ми розцінюємо це (перекидання ЗРД) як посилення загрози повітряного тероризму», — зазначив Скибицький.