Відкрите звернення до Прем’єр-міністра України Яценюка Арсенія Петровича
 
Шановний Арсенію Петровичу!
Верховна Рада сформувала уряд, на який громадяни України покладають величезні сподівання. Від його успішності залежить мир і спокій в державі, її територіальна цілісність, реальний захист прав та свобод громадян та їх добробут, відновлення потужного потенціалу всіх галузей промисловості країни, створення нових робочих місць та повернення заробітчан до своїх сімей. Тому хочу привернути увагу до високотехнологічної галузі, що сьогодні об’єднує Схід і Захід, Північ і Південь, є містоутворюючою для цілого ряду населених пунктів України та в якій працює близько трьохсот тисяч осіб. Це — «Укрзалізниця». Як фахівець у цій галузі, стверджую, що її робота більш як на дев’яносто відсотків залежить від якості управління. Високий професіоналізм має поєднуватися із ліквідацією будь-яких корупційних схем. Ми не можемо допустити, щоб революційною ситуацією скористались для того, щоб поставити нею керувати чергового вчителя фізкультури. Це може не тільки викликати колапс галузі, а й суттєво підвищить ймовірність виникнення аварійних ситуацій під час залізничних перевезень, що становитиме реальну загрозу життю та здоров’ю громадян. Саме тому я хочу запропонувати, щоб кандидат на посаду керівника «Укрзалізниці» публічно представив на відкритому засіданні (із широким залученням представників громадського сектору) парламентського підкомітету з питань залізничного транспорту власну концепцію розвитку галузі.
Шановний Арсенію Петровичу! Ви у своєму виступі у Верховній Раді назвали новий уряд урядом «камікадзе».
Я вважаю, що якщо працювати чесно та професійно, то це буде уряд успіху. Принаймні, що стосується «Укрзалізниці», то ця галузь може стати локомотивом успішних реформ в Україні, до того ж перші відчутні результати зростання будуть вже за декілька місяців.
Щиро сподіваюсь, що моя пропозиція знайде підтримку.
 
Віктор ОСТАПЧУК, народний депутат України, голова підкомітету з питань залізничного транспорту Комітету Верховної Ради України з питань транспорту і зв’язку.