В урочистих заходах з нагоди святкування 25-ї річниці Незалежності України візьмуть участь понад чотири тисячі військовослужбовців. Це представники Збройних Сил, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, співробітники Національної поліції. Також участь братимуть військові оркестри різних військових формувань.


Вперше в історії проведення військових парадів участь у ньому братимуть і військовослужбовці нещодавно створених Сил спеціальних операцій та резервісти, які входять до складу стратегічного резерву Збройних Сил України, створеного на випадок загострення ситуації з метою посилення Українського війська.

 

Військова техніка (понад двісті одиниць), яку буде залучено до святкових заходів — це модернізована техніка, яка надійшла з заводів та підприємств оборонно-промислового комплексу, та техніка, що перебувала у створеному Міністерством оборони резерві. Після проведення параду всі зразки техніки та озброєння будуть передані до військових частин та підрозділів Збройних Сил.
До речі, вже цього тижня на Хрещатику мають відбутися репетиції парадних розрахунків та військової техніки, повідомляє прес-служба Міноборони.

 

Репетиція параду до Дня Незалежності на злітно-посадочній смузі аеродрому «Антонов-1» у Києві.


Фото Віктора МЕТТЕ/УНІАН.