«Я зараз перебуваю на полі, де люди збирають цибулю. Мішок цибулі коштує 5 гривень. От за ці     5 гривень люди в три погибелі зігнуті на пекучому сонці півдня. За день — 15—20 мішків, 75—100 гривень. Спробуйте цю каторжну безплатну працю», — сказав Олег Ляшко.

 


Політик переконаний, що потрібно терміново реанімувати сільське господарство.


«Насамперед варто повернути спецрежим оподаткування сільськогосподарських виробників та, головне, передбачити у держбюджеті програми на кредитування фермерських господарств. Також ми зараз вимагаємо від уряду почати переговори з ЄС, щоб збільшити квоти на продаж сільськогосподарської продукції», — зазначив народний депутат.


Загалом влада має акцентувати увагу на підтримці національного виробника та стимулювати створення робочих місць, наголошує Олег Ляшко.


«Ми вважаємо, що треба не землю продавати, а продукцію. Але для того, щоб цю продукцію вирощувати, має бути державна підтримка національного виробника, має бути політика — щоб селяни, які з ранку до ночі тяжко працюють, могли з власновирощеною цибулиною потрапити на прилавки хоча б своїх супермаркетів, я вже не кажу про європейський ринок», — підсумував Ляшко.


Прес-служба РПЛ.


Фото прес-служби РПЛ.