Лише відновивши будівельну галузь, Україна зможе впевнено дивитися в майбутнє. Народні депутати з Опозиційного блоку серед пріоритетних планів фракції визначають відновлення зруйнованого війною Донбасу.


За словами Миколи Скорика, його політична сила ставить своїм завданням поновлення масового будівництва житла в Україні. Це дасть роботу сотням тисяч будівельників і завантажить замовленнями суміжні підприємства, а мільйони людей отримають надію на поліпшення житлових умов. Понад те, по-справжньому масове будівництво житла знизить ціни на квартири.


«Нині через низькі зарплати українські будівельники масово «гастарбайтерствують» по світу. За даними спеціального дослідження, ключовий мотив — можливість заробляти навіть некваліфікованим фахівцям зарплату на рівні 1000 євро, тобто в шість раз більше, ніж в Україні», — зазначив обранець.


А народний депутат Олексій Білий прокоментував ситуацію в будівельній галузі України так: «Головне завдання — повернути довіру інвесторів і створити сприятливий інвестиційний клімат. Будуть інвестиції — будуватимуться нові підприємства. Будуть нові підприємства — буде робота для будівельників і суміжних виробництв. Буде робота для міст, в яких їх побудують, будуть податки в бюджет і гроші на збільшення пенсій і соцвиплат».


Уряд скоротив програми доступного житла для молоді та людей, котрі потребують поліпшення житлових умов, повідомив народний депутат Юрій Павленко, коментуючи інформацію про стан і перспективи будівельної галузі.


«У бюджеті-2016 на 27 відсотків порівняно з 2015 роком скорочено фінансування будівництва житла для військовослужбовців Збройних Сил. Причому реально ця сума ще менша після 43-відсоткової торішньої інфляції.

Виступаючи на святкуванні Дня ВМС України, Президент заявив, що за роки його президентства військовослужбовцям побудовано 1927 квартир (тобто в середньому менш як 1000 на рік). Але у квартирній черзі — 40 000 військових, і за нинішніх темпів чекати їм житла років 40», — акцентував політик.


По-справжньому масове будівництво житла, упевнені народні депутати із фракції Опозиційного блоку, знизить ціни на квартири.