Народний депутат Вадим Підберезняк (на знімку ліворуч) («Народний фронт») виступив із пропозицією створити єдиний державний електронний реєстр земель, власників та орендарів.

 

 

«В Україні необхідно терміново провести інвентаризацію землі та її власників. Створити реєстри власників і орендарів. Це полегшить і завдання для податкової та водночас покаже, які землі використовуються незаконно. У такий спосіб ми зможемо зняти масу проблемних ситуацій, в тому числі із крадіжками врожаю на чужих полях», — цитує слова депутата прес-служба Миколаївської обласної організації партії «Народний фронт».


Цю заяву В. Підберезняк зробив у контексті численних звернень та скарг на скандали навколо земельних питань, зокрема щодо земельних паїв та договорів оренди з горезвісною «Агрофірмою Корнацьких» у Первомайському районі Миколаївської області. Крім того, останнім часом збільшилась кількість викрадень врожаю на спірних землях, уточнили в прес-службі.


Народний депутат переконаний: єдиний державний електронний реєстр земель, власників та орендарів має бути схожий на єдиний реєстр юридичних осіб.


Фото з сайту nfront.org.ua