Десятеро закарпатських дітей стали учасниками «пожежної» табірної зміни у м. Здераж Пардубицького краю Чеської Республіки. Там упродовж минулого тижня дівчата й хлопці, віком від 8 до 13 років, відпочивали у дитячому таборі (на знімку). Його організовано за домовленістю керівників облДСНС та чеських пожежників-добровольців.

 


— Намагаємося розширювати співпрацю між нашими регіонами, тому під час останньої зустрічі з професійними вогнеборцями Закарпаття в Пардубице ми домовилися про участь закарпатських дітей у цьому таборі, — розповів гетьман Пардубицького краю Мартін Нетоліцький.


Для юних закарпатців підготували фахову програму, а пожежники-добровольці навчали основ безпечної життєдіяльності. Також вихованці табору вчилися в’язати вузли, приборкувати вогонь, складати «рукави», користуватися вогнегасниками.


Мартін Махачек, голова Чеського пожежного об’єднання міста Прелуч, повідомив, що подібні табори в них звичайна річ. Тому й запросили дітей із Закарпаття. У наступному році також хочуть оздоровити дітей із родин рятувальників, які є учасниками антитерористичної операції на сході України.


Фото надане облДСНС.