У Пирятині, що на Полтавщині, визначили юних стипендіатів міської ради. Згідно з рішенням останньої, 15 таких стипендій присуджуються обдарованим дітям у трьох номінаціях — за успіхи в освітній, мистецькій та спортивній діяльності.


На розгляд комісії загальноосвітні й дошкільні заклади Пирятинської об’єднаної територіальної громади подали 19 кандидатур. Розміри грошової винагороди, яку найталановитіші та найсумлінніші з них одержуватимуть щомісяця протягом 2016-2017 навчального року, залежать від рівня їхніх досягнень.


Скажімо, переможцеві в освітній номінації, учневі 11-го класу Пирятинського ліцею Максиму Кійку щомісяця виплачуватимуть по 600 гривень за третє місце у всеукраїнському конкурсі з інформаційних технологій. А старшокласники Великокручанської школи та згаданого ліцею Анна Головня і Дмитро Бровар отримуватимуть по 900 гривень за призові місця на чемпіонаті Європи з боротьби сумо. Водночас учениця школи естетичного виховання Катерина Яременко отримуватиме стипендію в розмірі 500 гривень за перемогу в обласному мистецькому конкурсі «Юний віртуоз Полтавщини». Загалом на засіданні комісії назвали 11 стипендіатів, іще чотирьох визначать найближчим часом.


Полтавська область.