На Рівненському полігоні в рамках програми стажування водіїв автомобільної техніки різних категорій відбулися денний марш на 70 та нічний -- на 90 кілометрів. А справжнім підсумком підготовки військових водіїв стали тактико-спеціальні заняття, під час яких за кермом вони подолали 250 кілометрів по гарних дорогах та по бездоріжжю.

 

Протягом місяця строковики та контрактники військ оперативного командування "Захід", які завчасно були відібрані на відповідні посади, вивчали правила дорожнього руху, особливості будови і технічного обслуговування транспортних засобів, водіння вдень та в вночі, дії водіїв під час обстрілів та в інших екстремальних ситуаціях. Для повноцінного навчання військові інструктори, які мають чималий досвід участі в АТО, тісно поєднували теоретичну частину в навчальних класах та практичні заняття на автодромі, майданчику ремонтного підрозділу, військовому стрільбищі. Окрім евакуації техніки з поля бою, подолання важких ділянок дороги та броду, надання першої медичної допомоги пораненим, особливістю підготовки цього разу було пересування замінованою. місцевістю, дії водіїв під час обстрілів з різних типів ворожого озброєння.

 

Один із учасників зборів -- водій окремої механізованої бригади оперативного командування "Захід" солдат-строковик Олександр ПИЛИПОВЕЦЬ (на знімку) із села Тараканів Дубенського району Рівненської області. До служби у війську він два роки працював далекобійником. Його батько Петро Анатолійович нещодавно приїхав з АТО, а рідний брат ще там, у складі однієї з окремих аеромобільних бригад.

 

Віктор ШУБЕЦ,
офіцер прес-служби
Міністерства оборони України
в Рівненській області
.

Фото автора.

 

Голос України