Саме 22-річний уродженець Донецька, а нині киянин Олег Верняєв подарував нам таке очікуване перше «золото» в Ріо, вигравши змагання на своєму коронному снаряді — паралельних брусах.
Новоспечений олімпійський чемпіон та срібний призер Ігор-2016 (у багатоборстві) охоче прокоментував свій виступ.


— Безмежно щасливий і пишаюся цією медаллю! Нарешті я тримаю в руках олімпійське «золото». Після багатоборства трохи засмутився, адже розраховував на перше місце, але не склалося. Наступного разу треба бути ще сильнішим.


Сьогодні дуже переживав. Вдалося заснути тільки близько четвертої ранку. На розминці нічого не міг зробити, але все ж таки впорався з хвилюванням. Я дуже радий...


Чемпіон охоче прокоментував новину про те, що олімпійське гімнастичне обладнання Ігор-2016 після завершення змагань на безплатній основі буде передано в нашу країну. Про це з міжнародною федерацією домовився президент НОК України Сергій Бубка.


«Чудова новина! Як на мене, це важливий крок для подальшого розвитку спортивної гімнастики в нашій державі та значний внесок у примноження славних традицій нашого виду спорту», — сказав Верняєв.


***


Наставник чемпіона Геннадій Сартинський після «золотого» фіналу не приховував великої радості і гордості за вихованця:


— Для Олега психологічно було дуже складно, бо майже щодня проходили фінальні змагання в окремих видах. Виступ на брусах не став винятком. Олег розумів, що сам від себе чекає перемоги. Її прагне вся Україна. Тому мав бездоганно виконати вправу.


Він блискуче впорався із завданням, вистояв! Спочатку помилився, але виправився й зробив усе на найвищому рівні. Я безмежно щасливий за нього! Щиро вдячний нашим уболівальникам, усій Україні за неймовірну підтримку й віру в нас!