У місті Горішні Плавні, що на Полтавщині, на території котельні облаштували два нові склади для дров (на знімку). Тут зберігають запаси деревини, необхідної для забезпечення безперебійної роботи твердопаливного котла протягом місяця.

 

Фото з сайту
Горішньоплавнівської міської ради.

 

Водночас, на думку міського голови Дмитра Бикова, є потреба змонтувати ще один такий склад. Аби в опалювальний сезон, особливо взимку, не виникало жодних проблем із постачанням сировини для обігріву помешкань земляків. Тим паче, що комунальне підприємство "Теплоенерго" вже уклало угоду з розташованим поруч із Горішніми Плавнями Салівським лісництвом. Тож є всі можливості для того, щоб, як то кажуть, готувати сани влітку...

 

Не менш важливо й те, що в згаданій котельні встановили два водогрійні котли, які також працюють на дровах і щепі. У теплу пору року за їхньою допомогою підігрівають воду в оселях містян, а в опалювальний сезон ці котли "перемикають" і на продукування теплової енергії. Коли найхолодніше, джерел теплопостачання, що працюють на твердому паливі, все-таки не вистачає. Тоді тут умикають придбаний три роки тому сучасний газовий котел. Він досить потужний і водночас економний. Зрештою, під час реконструкції котельню облаштували з урахуванням перспектив будівництва нового житла.

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтавська область.

 

Голос України