На цьому приємні події вівторка не завершилися. Харків’янин Богдан Бондаренко (на знімку), котрий привчив нас до дзвінких досягнень і титулів у стрибках у висоту, не підвів і став бронзовим призером Ігор.

 


З перших спроб він із запасом здолав висоту 2.25 і 2.33. А от 2.29 і 2.36 вирішив пропустити. Либонь, Бондаренко сподівався впоратися з 2.38. Але дві перші спроби були невдалі. На третю українець не вийшов, перенісши її на 2.40.


На той момент Дерек Друен із Канади уже взяв 2.38, тому ризик Богдана був цілком зрозумілий, адже третє місце від нього уже б нікуди не поділося. На жаль, висота 2.40 не підкорилася нашому атлету. Він зупинився на «бронзовій» позначці.


— Якби мені сказали 10 днів тому, що буде такий результат, я б, мабуть, засмутився, тому що був у гарній формі, — поділився в розмові з журналістами Бондаренко. — Якби мені сказали про такий результат три дні тому — не повірив би. Адже на останньому заключному зборі тут, у Бразилії, сильно застудився, лікувався. В день кваліфікації саме закінчив приймати антибіотики, але все одно почувався не дуже.


На жаль, хвороба вплинула на мене і мій результат, але Олімпійські ігри проводяться лише раз на 4 роки, тож треба було боротись. Мені просто забракло сил.


На запитання, чи задоволений Богдан своєю нагородою, він відповів: «Задоволений, сьогодні зробив максимально все, що від мене залежало».


Фото НОК.