У вівторок біля берегів Греції знову розігралася трагедія на морі. Але тепер — не з біженцями. Швидкохідний катер на всьому ходу врізався в туристичне судно, що перевозило з рибалького селища Пердика (острів Егіна) на незаселений острівець Моні бажаючих позасмагати на просторому пляжі й покупатися в чистому морі.


В ефірі грецького телеканала Skaі TV очевидець інциденту повідомив, що 8-метровий катер буквально розрізав навпіл пором з людьми. «Після зіткнення ми бачили в море вісім-дев’ять людей, деякі намагалися плисти, кілька чоловік були нерухомими: непритомними або мертвими», — розповіли свідки.


За словами мера острова Егіна Дімітріса Муртзіса, протаранене судно одразу почало тонути. Разом із ним загинули капітан, ще двоє дорослих пасажирів і дитина. Двадцять одній особі вдалося врятувати, більшість із них громадяни Греції. П’ятеро врятованих дістали поранення і були відправлені в лікарні в Афіни, двоє з них мають серйозні травми.


Винуватець трагедії під час жахливого зіткнення якимсь дивом залишився непошкодженим і був затриманий поліцією. Але через сильний стрес дізнатися, чи були на борту його катера пасажири, одразу не вдалося. Про всяк випадок рибалки, службовці берегової охорони за підтримки вертольотів кілька годин шукали в море вцілілих людей. Про результати пошуків нічого не повідомляється. Поліція з’ясовує, як могла статися така трагедія за гарної видимості й спокійного моря.


Слід зазначити, що острів Егіна, розташований в годині морського ходу від Афін у Саронічній затоці, дуже популярний серед відпочивальників — греків і іноземців — у літній період. До найближчого від Егіни острівця Моні лише кілька хвилин ходу на пасажирському поромі. І бажаючих відпочити в невеликій піщаній бухті із блакитною водою завжди багато. Крім того, на Моні можна помилуватися павичами й оленями, які мешкають у природньому середовищі.