Одесу вперше відвідав новий Апостольський нунцій в Україні архієпископ Клаудіо Гуджеротті. Монсеньйор Гуджеротті (на знімку другий ліворуч) побував на пункті роздачі гарячих обідів у Басейновому провулку для осіб без певного місця проживання. Супроводжував Папського нунція ординарій Одесько-Сімферопольської єпархії Римсько-католицької церкви в Україні єпископ Броніслав Бернацький.

 


Опікується безхатьками благодійний фонд «Деполь Україна». Він понад 10 років працює у декількох регіонах України, з них 5 років — в Одесі. За цей період в Одесі фонд надав допомогу більш як 7000 осіб. П’ять днів на тиждень близько 100 людей одержують харчування в трьох районах міста. Щорічно це понад 20 000 порцій. Волонтери фонду надають санітарно-гігієнічні і юридичні послуги, організують допомогу речами й ведуть соціальне консультування, допомагають із відновленням документів і супроводом бездомних у лікарнях.


Ініціатор проекту священик отець Віталій Новак сказав, що представники фонду в Одесі намагаються одержати ділянку землі для того, щоб підвищити якість послуг, які сьогодні надаються особам без певного місця проживання: харчування, долікарська допомога, юридичні послуги.


Одеса.


Фото Сергія ЛЯШОНКА (Укрінформ).