Потрапити у склад мадридського "Реала" -- мрія багатьох українських футболістів. А ось для юного Давида ФЕСЮКА, який народився у місті Дубно на Рівненщині, вона вже стала реальністю: 11-річний голкіпер, який в підлітковому віці пройшов школу дубенського футболу, цьогоріч став голкіпером іспанського "Реала" (U-12).

 

Перш ніж потрапити до "Реала", Давид відточував свою майстерність у Словаччині, де захищав ворота дитячого футбольного клубу "Марека Гамшика" (м. Банська Бистриця). Саме з цією командою поїхав на один із найбільших дитячих європейських міжнародних турнірів UNIOR CUP-2016. Здобув там визнання кращого воротаря турніру, був помічений селекціонерами клубу "Реал Мадрид" і запрошений у його склад в літній тренувальний збір.

 

На найбільшому дитячому турнірі Іспанії, що пройшов у серпні, Давид Фесюк уже грав в основному складі "Реала" вікової групи U12. У чотирьох матчах лише двічі дозволив суперникам вразити ворота, внісши і свою частку в те, що "Реал Мадрид" посів серед восьми команд перше місце. Як заявили іспанські футбольні фахівці, спортивний прогрес українця очевидний, і в майбутньому він може досягти не менше, ніж, приміром, Ікер КАСІЛЬЯС, який тривалий час захищав ворота мадридського "Реала".

 

Євген ЦИМБАЛЮК.

Фото надано автором.

 

Млинів Рівненської області.

 

Голос України