Бойовики активно застосовують бронетехніку та важку артилерію. За даними прес-центру АТО (станом на 18.08), російські окупанти понад 90 разів відкривали вогонь по наших військових. Найбільше обстрілів зафіксовано на донецькому напрямку, з них 10 — із важкої артилерії. 6 разів терористи відкривали артилерійський вогонь по Авдіївці — випустили понад 130 снарядів калібру 122 мм. Під вогнем опинилися Піски, Новоселівка Друга та Луганське. У Новгородському та Зайцевому бойовики пустили у хід БМП, у Новоселівці Другій — протитанковий ракетний комплекс. На маріупольському напрямку під артилерійським вогнем опинилися Мар’їнка та Широкине.
Яка ситуація на фронті, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район с. Піски): «Ситуація складна. Обстріли посилилися. Російські найманці використовують важку артилерію. Прилітають міни різного калібру. Вночі працювала ворожа САУ. Луплять із житлових кварталів Донецька. Відповісти ми не можемо. Заїхали на позиції снайпери з РФ. Постійно перебуваємо в укриттях. Зранку кружляв навколо наших позицій безпілотник. Тому чекаємо обстрілу. На щастя, усі хлопці живі й здорові. За нашою інформацією, складна ситуація в Авдіївці. Є серед наших бійців «200». Схоже, перемир’я закінчилося не починаючись».
За інформацією ГУР Міноборони, РФ продовжує постачати бойовикам озброєння і важку техніку. «Триває постачання військової техніки, боєприпасів, паливно-мастильних матеріалів та матеріально-технічних засобів із території РФ до населених пунктів: Луганськ — п’ять танків Т-72 (на тралах) зі складу танкового батальйону 2-ї окремої мотострілецької бригади з місцем дислокації у Луганську. Свердловськ (Довжанськ. — Ред.) — залізничні платформи з трьома танками Т-64 та два вагони з боєприпасами. Харцизьк — залізничні платформи з чотирма вантажними автомобілями, три цистерни з паливно-мастильними матеріалами (150 тонн) та два вагони з боєприпасами», — зазначили в прес-службі силового відомства.