Потрапити у склад мадридського «Реала» — мрія багатьох українських футболістів. А ось для юного Давида Фесюка, який народився у місті Дубно на Рівненщині, вона вже стала реальністю: 11-літній голкіпер, який у підлітковому віці пройшов школу дубенського футболу, цьогоріч став голкіпером іспанського «Реала» (U-12).

 


Перш ніж потрапити до «Реала», Давид відшліфовував свою майстерність у Словаччині, де захищав ворота дитячого футбольного клубу Марека Гамшика (Банська Бистриця). Саме з цією командою поїхав на один із найбільших дитячих європейських міжнародних турнірів UNІOR CUP-2016. Здобув там визнання кращого воротаря змагань, був помічений селекціонерами клубу «Реал Мадрид» і запрошений у його склад на літній тренувальний збір.


На найбільшому дитячому турнірі Іспанії, що пройшов у серпні, Давид Фесюк уже грав в основному складі «Реала» вікової групи U12. У чотирьох матчах лише двічі дозволив суперникам вразити ворота, зробив у такий спосіб і свій внесок у те, що «Реал Мадрид» посів серед восьми команд перше місце. Як заявили іспанські футбольні фахівці, спортивний прогрес українця очевидний, і в майбутньому він може стати не менш знаменитим, ніж, приміром, Ікер Касільяс, який тривалий час захищав ворота мадридського «Реала».


Млинів Рівненської області.


Фото надане автором.