Посилення міжнародної присутності на Донбасі необхідне і можливе, зокрема, шляхом розширення поля діяльності місії ОБСЄ (в тому числі на території Криму) та розгортання озброєної поліцейської місії ОБСЄ в зоні АТО.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови із Президентом Європейської Ради Дональдом Туском.


Глава нашої держави відзначив важливість рішучого реагування ЄС на російські провокації та штучне нагнітання напруженості. «Після останніх подій у Криму не має бути жодних ілюзій щодо намірів РФ. Санкції та їх посилення — це дієвий механізм впливу», — цитує П. Порошенка його прес-служба.


Д. Туск підтвердив принципову позицію щодо збереження санкцій Євросоюзу та запевнив у беззаперечній підтримці Києва. Також він зазначив, що Україна залишається серед ключових пріоритетів ЄС, солідарність з якою у світлі протидії зовнішній агресії обговорюватиметься, зокрема, в рамках неформальної зустрічі глав держав та урядів країн-членів ЄС, що відбудеться 16 вересня у Братиславі.


Темою розмови також стала перспектива ухвалення найближчим часом Євросоюзом рішення про лібералізацію візового режиму для наших громадян та координація подальших кроків в цьому напрямі.