ЄС і держави-члени вкотре заявили про своє засудження та невизнання незаконної анексії Криму і Севастополя Росією та їх незмінну підтримку територіальної цілісності й суверенітету України.

Дискусія щодо ситуації у нашій державі у світлі нещодавньої ескалації напруженості у відносинах між Києвом та Москвою відбулася у середу в Брюсселі в рамках засідання Комітету Євросоюзу з питань політики та безпеки, повідомляє УНІАН з посиланням на європейського дипломата.


Крім того, комітет закликав уникати будь-яких дій і риторики, які можуть призвести до подальшої ескалації конфлікту. Під час засідання також обговорювалася і ситуація на сході України. Євродипломати акцентували увагу, що єдиним можливим рішенням є мирне врегулювання конфлікту. В ЄС наполягають, аби всі сторони оперативно і в повному обсязі виконували Мінські домовленості та поважали свої зобов’язання. На думку Брюсселя, це ключ до успіху нинішніх зусиль з досягнення сталого політичного рішення, заснованого на повазі до суверенітету і територіальної цілісності України. Комітет також висловив повну підтримку дипломатичним зусиллям в «нормандському форматі».