Пізно ввечері в середу в східній провінції Туреччини Ван, розташованій поблизу з кордоном із Іраном, знову вчинено терористичний акт проти поліцейських. Як повідомило турецьке інформаційне агентство Anadolu Agency, бойовики Робітничої партії Курдистану підірвали автомобіль, начинений вибухівкою, біля будівлі поліцейського відділку. Від сильного вибуху загинули троє перехожих, понад 70 осіб дістали поранення, троє з них у критичному стані. Серед поранених 17 служителів правопорядку.


Спецчастини затримали одного підозрюваного в причетності до теракту, в четвер вранці тривала операція з розшуку інших бойовиків. Схоже, вони налаштовані на серйозне протистояння із силами правопорядку. Але при цьому гине багато цивільних осіб. У суспільстві зріє обурення не тільки із приводу дій бойовиків РПК, а й частин по боротьбі з тероризмом, які не можуть запобігти терактам, що скоюються за однією і тією самою схемою: вибух начиненого вибухівкою автомобіля.


А вчора Anadolu Agency повідомило, що вранці знову біля поліцейського відділку міста Елязиг (схід Туреччини) підірвано автомобіль з вибухівкою. Поранено близько 10 перехожих, але кількість жертв може зрости.