У середу в Белграді розпочався наймасштабніший у південно-східній Європі пивний фестиваль «Belgrade Beer Fest 2016». Він триватиме включно до неділі, 21 серпня. Організатори сподіваються, що його відвідає понад півмільйона людей.


Скільки вони зможуть випити пива, годі й підраховувати, оскільки на фестивалі презентовано майже сотню марок сербського й закордонного напою, які ваблять не тільки своїми назвами, а й найпередовішими технологіями виготовлення. За вхід на територію «Belgrade Beer Fest 2016» платити не треба, тож кожен може на заощаджені гроші випити зайвий кухоль пива. Крім того, щоб затримати відвідувачів біля пивних діжок, організатори підготували захоплюючу музичну програму з виступами популярних сербських співаків і музикантів, завезли улюблені всіма закуски — пивні сосиски, плескавицю, горішки й чіпси.


Уже після першого дня бірфесту міністр торгівлі й туризму Сербії Расім Ляйіч заявив, що свято може принести дохід у розмірі п’яти мільйонів євро. «Тільки в бюджет має надійти понад один мільйон євро від податку на додану вартість, а непряма вигода буде ще більша, оскільки фестиваль сприятиме поліпшенню іміджу як Белграда так і усієї Сербії», — сказав міністр.