Президент Петро Порошенко, перебуваючи вчора з робочою поїздкою у Львівській області, зустрівся з особовим складом 16-ї окремої бригади армійської авіації. Глава держави наголосив: анексія та окупація Криму, «гібридна війна» на Донбасі стали для нас справжньою Вітчизняною війною за нашу незалежність, за нашу волю, свободу, демократію. «Не припиняючи свої спроби зірвати Мінський процес, роблячи абсолютно безвідповідальні заяви про вихід з Нормандського переговорного формату, зараз ворог різко збільшив інтенсивність обстрілів позицій наших військ на сході країни», — зазначив глава держави.

 

За словами Президента, під час його інтенсивних консультацій із керівництвом США, Європейського союзу, Німеччини, Франції він отримав тверде запевнення у підтримці України в її визвольній боротьбі за власну незалежність, суверенітет і територіальну цілісність.


«Імовірність ескалації конфлікту залишається дуже значною. Та й повномасштабного російського вторгнення по всіх азимутах ми теж не виключаємо. Ми готові — наші Збройні сили — дати відсіч ворогу і на сході України, де ворог окупує Донбас, і вздовж адміністративного кордону з Кримом, хоч би коли ці провокації мали місце — нині, щодня, чи під час Дня незалежності», — підкреслив Петро Порошенко.


«Можу наголосити і повідомити українському народові: українські Збройні Сили готові дати відсіч на будь-якому напрямку», — сказав Президент і повідомив, що за його дорученням начальник Генерального штабу генерал армії Віктор Муженко перебуває у зоні АТО і особисто переконався у проведенні артилерійських обстрілів з боку ворога.


«Український народ, армія, влада, як одна дружна родина, спільно працюють на оборону держави. Ми бачимо, як зростає бойовий потенціал Збройних Сил. Якісні перетворення відбуваються в кожній військовій частині, в кожному підрозділі. Звичайно, часом не так швидко, як хотілося би, але зміни вже незворотні», — додав він.


«Сьогодні ми маємо різке загострення ситуації і в Криму, і на сході. До того ж на сході ситуація кардинально змінилася», — сказав Петро Порошенко під час спілкування з журналістами на Львівщині. Глава держави наголосив, що «в останні десять днів великокаліберна артилерія терористів б’є по штабах та складах, які розташовані на відстані 20—25 кілометрів від лінії зіткнення вглиб території».


Глава держави зазначив, що обстріли здійснюють артилерійські розрахунки військ Російської Федерації, які «цілеспрямовано приїжджають, щоб вбивати українців».


Петро Порошенко також узяв участь у церемонії закладення капсули в місці будівництва заводу компанії Nexans з виготовлення бортових електромереж.


«Усі нас переконували, що, поки йде війна, жоден інвестор в Україну не прийде. Ми своєю наполегливою працею, створенням інвестиційного клімату, забезпеченням кардинальних змін і реформ в країні і рішучими діями, в тому числі й голови обласної державної адміністрації, переконуємо, що саме тепер і саме в Україну треба інвестувати», — сказав Петро Порошенко на будівельному майданчику.


Глава держави навів приклади успішного інвестування в Україну за останній час, зокрема, нагадав про нещодавнє відкриття заводу японської компанії Fujіkura. За словами Президента, цей приклад приходу іноземного інвестора не лише став успішним, а й слугував залученню нових інвестицій в нашу країну, зокрема й до Львівської області.


«Німецькі і французькі власники своєю гривнею голосують за нашу з вами незалежність, якій за кілька днів виповниться 25 років, за створення нових робочих місць, за сплату податків і за наше європейське майбутнє», — зауважив П. Порошенко.


Президент, як повідомляє його офіційне інтернет-представництво, особливо подякував інвесторам за віру в Україну: «Те, що сьогодні інвестори своїми грошима, своїми євро і гривнями голосують за наше майбутнє, означає, що все в нас буде добре. Ми забезпечимо перемогу на фронті і захистимо країну».